Jump to content


Photo

C&C Red Alert 2 - Windows 8, Windows 10 Fix


  • Please log in to reply
164 replies to this topic

#101 Smokejj95

Smokejj95

    Corporal

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 14 March 2016 - 07:57 PM

Its just a black screen cant even get it to show the menu on Game.exe the Ra2.exe will show the menu but not the buttons cant press anything tried the patch tried making winxp3 pack but still nothing and i can not download windows 7 



#102 s1nca

s1nca

    New Conscript

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 18 March 2016 - 03:36 PM

HOW DO I FIND THE PASSWORD TO ENABLE ONLINE PLEASE IT SAYS MY PASSWORD IS WRONG AND IM SURE XWIS HAVE A PASSWORD TO DO IT

 



#103 ZiGZaG

ZiGZaG

    Commander

  • ST Retirees
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5085 posts
  • Location:Scotland, Glasgow
  • XWIS Name: Freedom

Posted 19 March 2016 - 04:06 AM

HOW DO I FIND THE PASSWORD TO ENABLE ONLINE PLEASE IT SAYS MY PASSWORD IS WRONG AND IM SURE XWIS HAVE A PASSWORD TO DO IT


Ur password is in ur game account. Http://xwis.net/ga

#104 Arkeiroox

Arkeiroox

    Corporal

  • Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • Location:Portugal
  • XWIS Name: Arkeiro

Posted 09 April 2016 - 11:25 PM

I can do everything through the game.exe file but join multiplayer games (they crash when it tries to start one). Any ideas? I already tried to open all UDP and TCP ports, disabling firewall, etc. Im at win10.



#105 FReQuEnZy

FReQuEnZy

    Retired

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7986 posts

Posted 23 April 2016 - 10:47 PM

That could be caused by your network hardware, it's happened in the past.

Try different hardware or drivers.



#106 Olaf

Olaf

    Commander

  • XWIS Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13438 posts
  • XWIS Name: XTF

Posted 26 April 2016 - 09:11 PM

I can do everything through the game.exe file but join multiplayer games (they crash when it tries to start one). Any ideas? I already tried to open all UDP and TCP ports, disabling firewall, etc. Im at win10.

Router model?

#107 Niek

Niek

    Commander

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12108 posts
  • Location:Ootmarsum
  • XWIS Name: Niek

Posted 28 April 2016 - 01:01 PM

This topic is completely wrecked, as an assault to Martin.

 

 

Don't ask me why.



#108 TheOldOne

TheOldOne

    Corporal

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 08 May 2016 - 03:06 PM

 

I have tried the fix but I'm not very tech minded and can't get it to work.  is there anyone who could take a look at it for me?







The download is sponsored by cncftw.com and the hosting is provided by Dylan Van Antwerpen.


Edited by TheOldOne, 09 May 2016 - 04:55 AM.


#109 SirNinjabread

SirNinjabread

    New Conscript

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 12 May 2016 - 06:40 PM

Tried using this fix for the origin ra2 it loads up then just stops on the main menu



#110 FReQuEnZy

FReQuEnZy

    Retired

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7986 posts

Posted 18 May 2016 - 07:43 PM

Then download from xwis?



#111 TheOldOne

TheOldOne

    Corporal

  • Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 20 May 2016 - 02:39 PM

I'm having troubles getting the fix to work in Windows 10 can anyone help me please?

 

 

 

 


Edited by TheOldOne, 20 May 2016 - 02:41 PM.


#112 FReQuEnZy

FReQuEnZy

    Retired

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7986 posts

Posted 02 June 2016 - 01:47 AM

Send $5 to Olaf he will fix it for you in the following 10 minutes.



#113 AlphaBen

AlphaBen

    New Conscript

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Location:East Midlands
  • XWIS Name: AlphaBen

Posted 12 June 2016 - 05:43 PM

I have an Alienware laptop, Gforce GTX 980M. I have downloaded Red Alert 2 from Xwis. Multiplayer works fine but when I try the campaign an error message comes up: Unable to load scenario. Then Red Alert 2 stops working and closes. Also I cant seem to get online. I press internet on the Red alert menu and my password doesnt work. How do I fix this?



#114 KiLLiNoiS

KiLLiNoiS

    Corporal

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts
  • Location:Orland Park , IL
  • XWIS Name: KiLLiNoiS

Posted 27 June 2016 - 02:01 AM

Send $5 to Olaf he will fix it for you in the following 10 minutes.

lol



#115 NotJugglesU

NotJugglesU

    New Conscript

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 28 July 2016 - 07:32 PM

This didn't work for me. I have my Red Alert 2 Allied, Soviet and Document disc and I have Windows 10. My Laptop is a Toshiba Equium L40 With 2GB of RAM and Integrated graphics. I also reverted these changes to my files, ran in compatibility mode for Windows 95, 98, ME, XP SP2, XP SP3 and Vista SP1, all compatibility modes were with 640x800 first then not. Any help is appreciated.   :D


Edited by JugglesU, 28 July 2016 - 07:40 PM.


#116 FReQuEnZy

FReQuEnZy

    Retired

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7986 posts

Posted 28 July 2016 - 08:15 PM

It's due to the fact that you use integrated graphics. 



#117 Pompski

Pompski

    Emilio's Owner

  • Strike Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 19855 posts
  • Location:Royal Air Force
  • XWIS Name: Pomp

Posted 31 July 2016 - 08:51 PM

I installed the patch because I couldnt go to desktop without the game crashing,

 

Now it just says 'Error - Unable to set video mode'

 

W10

HP P6-2060uk

Intel Core i5-2400 CPU @ 3.10GHz

NVIDIA GeForce GT 530



#118 ProWiNz

ProWiNz

    Retired

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5652 posts

Posted 01 August 2016 - 02:39 AM

I installed the patch because I couldnt go to desktop without the game crashing,

 

Now it just says 'Error - Unable to set video mode'

 

W10

HP P6-2060uk

Intel Core i5-2400 CPU @ 3.10GHz

NVIDIA GeForce GT 530

I think that your comp just trying to spare you from your poor gameplay :p


Edited by ProWiNz, 01 August 2016 - 02:40 AM.


#119 FReQuEnZy

FReQuEnZy

    Retired

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7986 posts

Posted 02 August 2016 - 02:17 PM

Now it just says 'Error - Unable to set video mode'

NVIDIA GeForce GT 530


Try making sure that the game is running on your Nvidia card instead of the integrated one.

#120 glank

glank

    Sergeant

  • Members
  • PipPipPip
  • 68 posts

Posted 12 August 2016 - 01:14 PM

Hi i have windows 10,

 

downloaded and followed instructions.
Ra2 menu doesn't appear and buttons are hidden/invisible or even missing

I have downloaded the game from xwis.net/ra2/downloads however not installed from disc.

 



#121 FReQuEnZy

FReQuEnZy

    Retired

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7986 posts

Posted 12 August 2016 - 10:05 PM

Are you using an integrated graphics chip or an add in card?
If it's an integrated chip, then you're out of luck.

#122 LeXlUtHeR

LeXlUtHeR

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 429 posts

Posted 30 August 2016 - 08:58 AM

Hey @ all,

I have install the game from origin, used the fix. Im coming into the game, I can play offline as well, but when i want to play online, i can write my acc-name, password, and then ra2 will be close cause there is an error... AnY ideas?

Greetz

#123 Showtime

Showtime

    Colonel

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7972 posts

Posted 30 August 2016 - 11:20 AM

What kinda error ?


Edited by Showtime, 30 August 2016 - 11:20 AM.


#124 LeXlUtHeR

LeXlUtHeR

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 429 posts

Posted 30 August 2016 - 11:43 AM

I have solved the Problem, when you install the game on c: everything works fine.

 

 

Greetz Lex


Edited by LeXlUtHeR, 03 September 2016 - 04:38 PM.


#125 Deichschaf

Deichschaf

    New Conscript

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 04 September 2016 - 06:42 AM

Hi, thank you for the fix. The one for Yuri works perfekt, but for RA 2 unfortunately does not. When I start the game I get a screen like on the attached picture.

 

I have to stop this by Task Manager. I have Win 10 newest update on a desktop system with Nvidia GTX 670.

 

Thank you in advance for your help and sorry for my bad English.

 

Edit: I have the Origin game from Ultimate Collection.

Attached Thumbnails

  • ra2.jpg

Edited by Deichschaf, 04 September 2016 - 12:09 PM.



5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users