Jump to content


Photo

Windows 8 - Trial and error topic - post your bugs.


  • Please log in to reply
188 replies to this topic

#1 NeoGrant

NeoGrant

    Commander

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14914 posts
  • XWIS Name: neo

Posted 29 January 2013 - 11:55 AM

Hi,

 

For those that have Windows 8 and are experiencing bugs/issues. Please post, and we will try and find a solution to them in one topic.

 

This is pinned until we can find some work arounds.

 

Please include as many details you think are relevant.

 

 

 

The main issue being the Menu's not refreshing, has anyone found a solution to this yet?



#2 Omar007

Omar007

    Corporal

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 29 January 2013 - 12:51 PM

Alt+Tab out of RA2/YR and then trying to get back in will fail with the game screen staying black.

Compatibility mode did not work.

 

Tiberian Sun/Firestorm menu doesn't work. It either completely disappears or stops doing anything when you choose a menu option.

Pressing Alt+Tab then moving back into the game allows you to navigate back to the main menu.

Compatibility mode did not work, neither did the -win parameter.


Edited by Omar007, 29 January 2013 - 12:51 PM.


#3 Deownage

Deownage

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 158 posts

Posted 29 January 2013 - 03:19 PM

http://xwis.net/forums/index.php/topic/176459-windows-8-and-xwis-do-not-make-sense/

Ok so after hours of messing around with red alert 2; installing it
and switching and swapping files around i have come to the conclusion
that olafs multiplayer downloads and martins optimiser / UOP are not
compatible with Windows 8, as the buttons are not displayed etc and i
have tried everything suggested to get around this including the windows
7 fixes etc.


 

However If i install red alert 2 from the original disk and upgrade
it to 1.006 it works fine. But this means i am unable to have the new
maps / ss / higher resolution.


 


I used Martins UOP and the ra2.exe and that also worked to an extent. With this i was able to
run the game in high resolution, play most new maps (even though they
were listed, it said MISSING:(map name) but most still loaded whilst
playing.


 


The auto ss did not work.


 


I find this very strange that the original disks work with windows 8 but for some reason the xwis / martins downloads dont unless running ra2.exe...
 

Also I can confirm alt tabbing the game crashes to black screen.. Also I have to cntrl alt del to end the game

 


System specs:


Windows 8 Pro 64bit


Intel i5 3570k


Nvidia Geforce Gts 450


8GB corsair vengeance 1600mhz


 


 


Chris


Edited by Deownage, 29 January 2013 - 03:21 PM.


#4 SeraphCannon117

SeraphCannon117

    New Conscript

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 01 February 2013 - 11:01 PM

I was recently given the First Decade pack as a gift to play with my brother and a friend. RA2 installs fine and plays the campaign and such fine, but when I go to play multiplayer online, I get through all the steps to adding my nickname and such but then it gets stuck on "Connecting to Westwood Online". My default server is XWIS. I'm not sure what is going on.



#5 GhostLeader95

GhostLeader95

    New Conscript

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 01 February 2013 - 11:48 PM

Hi I have a problem with red alert 2 and yuri's revenge on windows 8 64bits the menu doesn't appear can you help me pls

My PC Spec:

Motherboard: Asus P8Z77-V PRO

Case: Helios prophecy Blue

PSU: Corsair TX850 V2 80PLUS Bronze

CPU: I7 3770k OC 4.6Ghz

CPU Cooler: Corsair H80 hydro series

GPU: Sapphire HD 7970 Vapor-X GHz Edition 3GB

Ram: GSkill 16Go DDR3 1600MHz C9 Ares Bleu

OS: Windows 8



#6 CoLoKurT9

CoLoKurT9

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 104 posts

Posted 04 February 2013 - 07:05 AM

Nice Computer dude. I also have had issues with windows 8. I bought a disk of ra2 off amazon and it works well ( sold out software). Online works fine also. But, I have no access to maps or resolution fixes (that will work)



#7 CoLoKurT9

CoLoKurT9

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 104 posts

Posted 04 February 2013 - 08:26 AM

I tried to use the online download xwis provides, and when I run the program as an admin there is no menu. You can blindly click stuff but it is impossible to navigate. I tried a link on this site about the blank menus, But was not able to use "extend these displays" there was no option to click (as shown in the youtube video and on this site.
 



#8 Deownage

Deownage

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 158 posts

Posted 06 February 2013 - 12:47 PM

CoLoKur, instead of running red alert 2.exe run ra2.exe (with patch for new maps and resolutions) then your in the same position as me


Edited by Deownage, 06 February 2013 - 12:48 PM.


#9 Olaf

Olaf

    Commander

  • XWIS Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13438 posts
  • XWIS Name: XTF

Posted 06 February 2013 - 06:52 PM

I get "Error - Unable to set the video mode." with the Intel 3570K GPU. 16-bit video modes don't appear to be available at all.
Update: now I get stuck at the main menu screen, no buttons are visible.
The original version without XWIS update appears to work fine.

#10 CoLoKurT9

CoLoKurT9

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 104 posts

Posted 08 February 2013 - 10:41 AM

CoLoKur, instead of running red alert 2.exe run ra2.exe (with patch for new maps and resolutions) then your in the same position as me

 

That is where I am now, playing ra2 with no maps and no resolution fix, which makes me play pretty bad, I am used to seeing stuff instead of a giant picture of my cy....Scary that olaf has no fix, He is the genius behind xwis 

 

 

my computer

 

Asus P8Z77-V LX

I7 3770 locked 

8 GB Kingston 1600 Mhz

750 PSU

1 TB Seagate HDD

Intel Graphics 400 HD integrated (yeh yeh working on it)

32 inch Dynex 720p screen

Windows 8 64 bit

 

I wish I still had vista or xp right now.....Anyways hope my specs shed some light on the issue at hand. Probably just the obvious though (windows 8 sucks)...Any programmers still play this game?


Edited by CoLoKurT9, 08 February 2013 - 10:44 AM.


#11 Olaf

Olaf

    Commander

  • XWIS Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13438 posts
  • XWIS Name: XTF

Posted 08 February 2013 - 11:58 AM

That is where I am now, playing ra2 with no maps and no resolution fix, which makes me play pretty bad, I am used to seeing stuff instead of a giant picture of my cy....Scary that olaf has no fix, He is the genius behind xwis

The old QM res patch should work for you.
I reproduced the W8 issues last week, maybe we can now find out what's really going wrong.

I wish I still had vista or xp right now.....

I'd go with Windows 7

#12 CoLoKurT9

CoLoKurT9

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 104 posts

Posted 10 February 2013 - 08:20 AM

The old QM res patch should work for you.
I reproduced the W8 issues last week, maybe we can now find out what's really going wrong.I'd go with Windows 7

 

Also, I can't alt out of the game and come back (installed cd version) Olaf where is the old res patch?



#13 puzzabug

puzzabug

    nighthawkrusher

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 145 posts

Posted 12 February 2013 - 11:20 PM

Alt+Tab out of RA2/YR and then trying to get back in will fail with the game screen staying black.

Compatibility mode did not work.

 

Tiberian Sun/Firestorm menu doesn't work. It either completely disappears or stops doing anything when you choose a menu option.

Pressing Alt+Tab then moving back into the game allows you to navigate back to the main menu.

Compatibility mode did not work, neither did the -win parameter.

I'm having the exact same issue. I can't get into windows w/o never getting back. It's a pain

 

I'm using the qm res patch, and it's working fine. I've got 1800x1440 to go, but I'm using 1600x1200 instead. =)



#14 Deownage

Deownage

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 158 posts

Posted 14 February 2013 - 09:00 PM

I'm now dual booting XP and windows 8... Pefect



#15 CoLoKurT9

CoLoKurT9

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 104 posts

Posted 15 February 2013 - 05:04 AM

I'm having the exact same issue. I can't get into windows w/o never getting back. It's a pain

 

I'm using the qm res patch, and it's working fine. I've got 1800x1440 to go, but I'm using 1600x1200 instead. =)

 

Are you using the qm resolution patch for the downloaded version off the xwis site. Or the older one Olaf mentioned for cd's?



#16 CoLoKurT9

CoLoKurT9

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 104 posts

Posted 19 February 2013 - 07:06 AM

can someone give me a link for the older resolution patch?



#17 naWb

naWb

    BabyFarkMcGeeZax

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3254 posts
  • Location:USA
  • XWIS Name: naWb

Posted 22 February 2013 - 06:03 AM

Ra2 Loads Fine But NO DAMN BUTTONS !!!! >:( btw downloaded Ra2 from Xwis (Multiplayer)



#18 dsector

dsector

    Captain

  • XWIS Buddies
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3696 posts

Posted 22 February 2013 - 06:58 AM

Try right clicking on Red Alert 2.exe --> compatibility mode --> choose 16 bit color and "run this program in compatibility mode: Windows 98 / ME". Do this for Ra2.exe as well.

See if it helps.

EDIT: right click and "run as admin" Red Alert 2.exe after you do that ^

Edited by dsector, 22 February 2013 - 07:01 AM.


#19 naWb

naWb

    BabyFarkMcGeeZax

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3254 posts
  • Location:USA
  • XWIS Name: naWb

Posted 23 February 2013 - 07:05 PM

Try right clicking on Red Alert 2.exe --> compatibility mode --> choose 16 bit color and "run this program in compatibility mode: Windows 98 / ME". Do this for Ra2.exe as well.

See if it helps.

EDIT: right click and "run as admin" Red Alert 2.exe after you do that ^

 

Ive tried all of that...ive tried the screen resolution thing...ive changed ra2.exe mph.exe and the other exe all to compatibily mode....its not working I even went online to try to find something else where I put a DLL file in ra2 to try to have it work and it didn't...



#20 CoLoKurT9

CoLoKurT9

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 104 posts

Posted 24 February 2013 - 07:16 AM

I'm now dual booting XP and windows 8... Pefect

My Mobo does not support XP, is anyone actually working on a solution to windows 8? Or are people just switching OS's to play ra2



#21 Deownage

Deownage

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 158 posts

Posted 27 February 2013 - 06:13 PM

Yes it does, you have the same board as me :s



#22 CoLoKurT9

CoLoKurT9

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 104 posts

Posted 01 March 2013 - 07:46 AM

Yes it does, you have the same board as me :s

 

I thought it was the mobo, anyways, I have installed this exact windows xp disk multiple times to other computers but on this computer I get this

Attached Thumbnails

  • windows xp glitch on win 8.png


#23 Deownage

Deownage

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 158 posts

Posted 01 March 2013 - 09:21 PM

thats strange, if you back up all your files, boot from the bios / cd drive and try installing that way...

 

But if you want to dual boot you must delete everything from your harddrive and install the oldest OS first



#24 Kiro

Kiro

    Lieutenant

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 569 posts
  • Location:Babylone City
  • XWIS Name: Kiro

Posted 04 March 2013 - 08:55 AM

Is there any progress? Neo, Olaf?



#25 FReQuEnZy

FReQuEnZy

    Retired

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7986 posts

Posted 06 March 2013 - 09:42 PM

I get "Error - Unable to set the video mode." with the Intel 3570K GPU. 16-bit video modes don't appear to be available at all.
Update: now I get stuck at the main menu screen, no buttons are visible.
The original version without XWIS update appears to work fine.

 

Include the original no cd patched exe's ? Ra2.exe and game.exe and also mph.exe which you seem to have removed from your update.

 

I have re added them in my patch version. 

 

Also patching the game with qm reso patch should allow high res modes and enabling the map patch shouldn't be that hard for the other exe's by using a launcher.bat or exe.


Edited by FReQuEnZy, 06 March 2013 - 09:42 PM.



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users