Jump to content


Photo

Reduce the delay


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 BornL33T

BornL33T

    Drug Baron

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1300 posts

Posted 10 October 2014 - 04:25 PM

Is there anything to do to get this 0.5 sec of delay reduced? games runs at +55 fps but still unplayable if units respond too late.

It ruins tc and make desos useless.

 

Anyone else having same issue? can it be fixed ?

 

:unsure:


Edited by BornL33T, 10 October 2014 - 04:26 PM.


#2 FReQuEnZy

FReQuEnZy

    ( ͡° ͜ʖ ͡°)

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7986 posts

Posted 10 October 2014 - 04:29 PM

It's caused by your network, distance, physics, poor netcode in the game.

I can improve it for you a bit though, get on Skype.

#3 BornL33T

BornL33T

    Drug Baron

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1300 posts

Posted 10 October 2014 - 04:31 PM

Right, but in gr it runs smooth if there is no lag.

Just want to try some cm ^^



#4 ImNewButOld

ImNewButOld

    Lieutenant

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 926 posts

Posted 10 October 2014 - 06:25 PM

Gr runs smooth because you dont have to connect to france, where xwis is hosted. Gr makes a virtual network with the players you play. This means that you obviously connect to places closer to your country.

Edit: actually im not sure. If the game started you dont connect to xwis anymore. Hmmm, martin?

Edited by ImNewButOld, 10 October 2014 - 06:26 PM.


#5 FReQuEnZy

FReQuEnZy

    ( ͡° ͜ʖ ͡°)

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7986 posts

Posted 11 October 2014 - 12:22 AM

Ra2 is P2P, it doesn't use the server for the ingame connection.

Meaning if we connect the data travels from me to you, you to me, not me to xwis to you..

#6 GAM3R01

GAM3R01

    GOT BORED !

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 192 posts
  • Location:Antarctica
  • XWIS Name: GAM3R

Posted 15 September 2016 - 01:47 PM

is there a way i can fix this too ?



#7 XXxPrePxX

XXxPrePxX

    King of Yuris Revenge

  • XWIS Buddies
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8510 posts

Posted 26 May 2017 - 01:23 PM

Hey, I'm having serious delay problems!

 

At least 1 second or more in some games after I click. It is bad!

 

On Cncnet I have no problem with this, which is why I noticed it immediately after a few games of playing on XWIS. Not sure if it is me or the server. Any help appreciated.



#8 heldro2

heldro2

    Seal

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 137 posts

Posted 26 May 2017 - 02:17 PM

Everbody knows xwis is infamous for its delay

#9 XXxPrePxX

XXxPrePxX

    King of Yuris Revenge

  • XWIS Buddies
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8510 posts

Posted 26 May 2017 - 03:30 PM

After a few games it appears that it is the normal server delay. It was odd as one person in particular, Megaman, had some serious delays with me. Other than that game, the delay seems to be the normal server delay that I've always seen.

 

So, no problem unless the problem persists with more players.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users